Newsdesk
 • 2016-07-21

  Strålning + narkos kan störa hjärnans utveckling

  När små barn strålbehandlas och undersöks med datortomografi, så kallad CT-scanning, och samtidigt får narkosmedlet ketamin, kan de få problem med minnet och med inlärningen senare i livet. Det visar en ny studie i en avhandling från Uppsala universitet.
  READ MORE

 • 2016-07-13

  Genombrott för stamcellsproduktion i större skala

  En ny odlingsmetod kan göra det lättare att få fram stora mängder stamceller. Stamceller används, bland annat, för att utveckla nya läkemedel, och för att bättre förstå och behandla sjukdomar. En ny metod för att lättare odla dessa celler har tagits fram av forskare vid Uppsala universitet och presenteras idag i den vetenskapliga tidskriften Nature Communications.
  READ MORE

 • 2016-07-05

  CDC invest in Denator’s unique heat stabilization technology

  Uppsala, Sweden, June 28, 2016 – Denator, the Swedish-based biotechnology company specialized in biological sample preparation technologies announced today that the Center for Disease Control and Prevention, Atlanta, had made a major purchase of its proprietary heat stabilization technology Stabilizor™ T1.
  READ MORE

 • 2016-07-04

  Kontigo Care första utvalda bolag att öka tillväxten genom samverkansprojektet Växtzon

  Växtzon är ett samverkansprojekt där nio företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige arbetar tillsammans för att fler innovativa företag i regionen ska kunna uppnå en omsättning på 100 Mkr. Kontigo Care är nu först ut att identifieras som ett av 30 företag med hög potential som ska få tillgodogöra sig de resurser som ställs till förfogande i projektet.
  READ MORE

Archive
EU Vinnova